Meest gestelde vragen

Waar verdienen jullie aan?

Voordelige-energie.nl biedt al haar diensten gratis aan en energieleveranciers betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Wij verdienen ons geld door middel van affiliate marketing.

Dit houdt in dat wanneer u via onze site overstapt, op een andere energieleverancier, wij hiervoor van de energieleverancier een eenmalige vergoeding ontvangen. Wat wij ontvangen aan vergoeding heeft ook geen invloed op de vergelijking.

Kan ik bij jullie terecht met vragen?

Ons webcareteam helpt u graag met al uw vragen tijdens het vergelijken en het overstappen.

Wat doen jullie precies?

Voordelige-energie.nl is een jong en dynamisch bedrijf dat overzicht creëert in de chaos van deenergiemarkt. Onze medewerkers zijn druk bezig om voor u op een objectieve manier inzicht te geven in uw zoektocht naar de beste deal.

Wij maken optimaal gebruik van de kracht van het internet en zorgen dat energieleveranciers concurrerend blijven en komen met de scherpste deals voor u.

De kracht van ons bedrijf is dat wij u als consument centraal stellen, op basis van uw verbruik- en adresgegevens kunnen wij altijd de beste deal aanbieden.

Hoe weet de nieuwe leverancier dat mijn energiecontract afloopt?

Bij een overstap raadpleegt uw nieuwe energieleverancier het Contract Einde Register (CER) om na te gaan per wanneer uw huidige contract afloopt. Vrijwel alle energieleveranciers met een leveringsvergunning zijn aangesloten bij deze centrale databank.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft begin 2020 geoordeeld dat er onvoldoende grond is om energieleveranciers bij deze gegevens te laten. Momenteel is het belangrijk dat u zelf de juiste einddatum bij uw aanmelding doorgeeft. De nieuwe energieleverancier gaat van die datum uit.

Wat is het Contract Einde Register? 

Het Contract Einde Register (CER) is sinds 1 augustus 2013 de centrale databank van Nederlandse energiecontracten. Vrijwel alle energieleveranciers met een leveringsvergunning zijn hierbij aangesloten.

Per lopend contract wordt hierin o.a. de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden. In het verleden werd alle contractadministratie bijgehouden vanuit het Contract Controle Protocol (CCP), onderdeel van EDSN: Energie Data Services Nederland. Momenteel worden deze gegevens wel bijgehouden, maar zijn deze niet in te zien door energieleveranciers.

Wat is verschil tussen enkeltarief en dubbeltarief?

Enkeltarief is één tarief. Tegen dat tarief wordt al het energieverbruik afgerekend. Dubbeltarief bestaat uit een normaaltarief en een daltarief. Het daltarief betaalt u ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. We noemen dit ook wel daluren.

Wat zijn eigenlijk netbeheerkosten?

Netbeheerkosten worden soms ook wel transportkosten of netwerkkosten genoemd. Netbeheerkosten zijn de kosten die de energieleverancier namens de netbeheerder in rekening brengt. U betaalt netbeheerkosten voor het transport van energie naar uw huis toe.

Waarom moet ik postcode en huisnummer invullen in de energievergelijker?

Uw postcode en huisnummer worden gevraagd om te kunnen bepalen in welke regio u woonachtig bent. Energieleveranciers en netbeheerders hanteren verschillende tarieven per regio. Deze gegevens zijn nodig om voor uw situatie een goede vergelijking te kunnen maken.

Wat vul ik in bij jaarverbruik?

U vult in hoeveel stroom en gas u gemiddeld op jaarbasis verbruikt. Deze gegevens vindt u op uw laatste energierekening of op uw maandelijks verbruiksoverzicht indien u over een slimme meter beschikt. 

Als u niet weet hoeveel energie u verbruikt, vul dan uw gezinssamenstelling in. Wij berekenen dan een gemiddeld verbruik op basis van het aantal personen.

Wat en wie is voordelige-energie.nl

Voordelige-energie.nl is een jong en dynamisch bedrijf dat overzicht creëert in de chaos van de  energiemarkt. Onze medewerkers zijn druk bezig om voor u op een objectieve manier inzicht te geven in uw zoektocht naar de beste deal.

Wij maken optimaal gebruik van de kracht van het internet en zorgen dat energieleveranciers concurrerend blijven en komen met de scherpste deals voor u.

De kracht van ons bedrijf is dat wij u als consument centraal stellen, op basis van uw verbruik- en adresgegevens kunnen wij altijd de beste deal aanbieden.