Energietips bij het douchen en baden

Naast de voordelige prijzen die voordelige-energie.nl biedt, valt er ook veel winst te behalen in het gebruik en gedrag van u als consument. In deze blog beschrijven wij 3 eenvoudige afwegingen.

1. Korter Douchen

Gemiddeld doucht een volwassen Nederlander ruim 8 minuten per dag. Structureel korter douchen bespaart een hoop water en energie. Een gemiddelde douchebeurt kost € 0,36. Bij elke minuut dat u korter doucht bespaart u € 0,045 eurocent. Per jaar kunt u hiermee dus ruim € 16 besparen.

2. Gebruik een waterbesparende douchekop

Is korter douchen voor u niet de oplossing? Dan is een waterbesparende douchekop een mooi alternatief. U merkt bijna geen verschil, maar u kunt meer dan 40% water besparen met een waterbesparende douchekop. Een goede waterbesparende douchekop verbruikt ongeveer 5 liter water per minuut. Dat is vergeleken met de 9 liter van een reguliere douchekop dus een flinke besparing. Het mooiste is natuurlijk korter douchen met een waterbesparende douchekop!

3. Douchen in plaats van baden

Gemiddeld kost het 120 liter warm water om een badkuip te vullen. Dat is in vergelijking met een douchebeurt van 8 minuten ruim 65% meer warm water. Een bad nemen is dus relatief duur. Om te besparen op uw energierekening zou u dus vaker kunnen kiezen voor een douchebeurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *