De gevolgen van thuiswerken

Vanaf medio maart is thuiswerken in Nederland de standaard geworden. Naar kantoor gaan wordt steeds meer een bijzonderheid. In ieder geval gedurende de coronapandemie. De vraag is wat er gebeurt als er een medicijn of vaccin tegen Covid-19 gevonden is. Gaan wij dan weer massaal naar kantoor of blijft het thuiswerken een blijvend gebruik?

Uit een enquête is gebleken dat meer dan de helft van de doelgroep minimaal 1 dag per week vanuit huis wil blijven werken. Bij moderne techbedrijven  als Twitter, krijgt het personeel zelfs de mogelijkheid om blijvend vanuit huis te werken.

Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zijn we gemiddeld zo’n 2 euro per dag kwijt aan thuiswerken. Hiervan is gemiddeld 70% bestemd voor energie. Dat is dus €1,40 per dag gemiddeld. In de wintermaanden zal dit bedrag hoger zijn dan in de zomermaanden.

Bij een toenemend verbruik wordt het interessanter om te sturen op prijs. Dit kan uiteraard door aan de hand van onze energievergelijker te kiezen voor de voordeligste aanbieder. Maar dit kan ook het moment zijn om juist nu te kiezen voor zonnepanelen. Bij een hoger verbruik is immers de terugverdientijd korter. Lees in de vorige blogs meer over zonnepanelen en terugverdientijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *