Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Maar wat is eigenlijk de terugverdientijd van deze investering? Zoals bij elke investering gaat ook hier de kost voor de baat uit. Het investeringsbedrag wordt bepaald aan de hand van een aantal persoonlijke aspecten. De ligging van uw dak ten opzichte van de zon, het aantal zonuren en uw energieverbruik.

Hoe gunstiger deze aspecten zijn, des te korter zal de terugverdientijd worden. Het financiële rendement zal dan ook hoger zijn. Andere aspecten die invloed hebben op de terugverdientijd zijn aspecten waar u minder invloed op heeft: markt- en technische ontwikkelingen.

Goedkoper en beter

Door de steeds grotere vraag naar zonnepanelen worden de productie en technische doorontwikkeling steeds goedkoper en beter. Het opwekvermogen van een zonnepaneel wordt steeds hoger, terwijl de prijs juist lager wordt als gevolg van toenemende concurrentie.

Wat zijn de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

tekst gaat verder onder de video…

Stimuleringssubsidie

Een belangrijke factor die op dit moment veel invloed heeft op de terugverdientijd is de stimuleringssubsidie van de overheid. De BTW over de totale installatie kan worden verrekend.

De terugverdientijd voor zonnepanelen wordt daarmee steeds korter. In 2010 lag de gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen gemiddeld tussen 10 tot 15 jaar, in 2020 ligt dat tussen de 5 en 7 jaar.

Hoeveel kunt u besparen?

Een reactie op “Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

  1. Pingback: Welke duurzame energiebronnen zijn er? » Voordelige-energie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *